Рік тому Маск придбав Twitter. Нині банки, які дали на це гроші, хапаються за голову

Читати на RU

Банки, які профінансували купівлю Ілоном Маском Twitter за $44 млрд, через рік все ще намагаються стримати збитки, завдані їхнім балансам. Як повідомляє The Wall Street Journal, за звичайних обставин вони б списали борг, продавши його інвестиційним компаніям, але цікавість інвесторів до Twitter (нині X) охолола після приходу Маска. Стисло переповідаємо матеріал.

  • Сім банків, зокрема Morgan Stanley, Bank of America та Barclays, які рік тому позичили Маску близько $13 млрд на купівлю Twitter, все ще намагаються знайти вихід з ситуації.
  • За звичайних обставин, вони незабаром після цього списали б борг, передавши активи інвестиційним компаніям з Волл-стріт. Але зацікавленість інвесторів до Twitter, який Маск згодом перейменував на X, охолола після того, як мільярдер став власником компанії. Тому банки змушені тримати борг на своїх балансах за зниженою вартістю.
  • Знайомі з ситуацією джерела повідомляють, що наразі банки розраховують отримати принаймні 15%, або приблизно $2 млрд, від продажу боргу. Це означало б сотні мільйонів втрат для тих, хто тримає найбільші частки, серед яких банки Morgan Stanley, Bank of America, Barclays і MUFG
  • Утримуючи борг протягом року — цілу вічність у світі корпоративних фінансів — банки, які сподівалися, що зможуть продати його до початку вересня 2023-го, змінили плани та вже готуються до спроб «скинути» принаймні частину боргу.
  • Банкіри, близькі до угоди, кажуть, що примхливе керівництво Маска та ослаблення ринку реклами можуть перетворити такі активи на «сміттєві» облігації, — цей термін використовується для позначення цінних паперів компаній з високим ризиком дефолту.
  • Загалом борговий пакет Маска включав $6,5 млрд у вигляді строкових позик, $6 млрд, розподілених порівну між забезпеченими та незабезпеченими облігаціями, і відновлювану кредитну лінію на $500 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук