Apple показала нові MacBook Pro на базі процесорів M3, M3 Pro та M3 Max – фото

Читати на RU

30 жовтня 2023 року компанія Apple провела івент Scary Fast, під час якого показала ноутбуки MacBook Pro, що працюють на новіших і швидших процесорах. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Тут і надалі зображення компанії Apple
  • Про те, що компанія планує цей івент, де анонсує нові комп’ютери на процесорах M3, було відомо раніше.
  • Анонсована серія MacBook Pro працюватиме на нових процесорах M3, M3 Pro та M3 Max. Вони створені із використанням 3-нм технології та є потужнішими за попередні покоління. Наприклад, продуктивність M3 на 35% вища за M1, а продуктивність графіки у M3 Pro на 40% вища за M1 Pro. Вони працюють із технологією Dynamic Caching, яка дає графічному процесору керувати використанням пам’яті у реальному часі так, що кожне завдання займає рівно стільки пам’яті, скільки потребує.
  • 14-дюймовий MacBook Pro на M3, за даними компанії, — помітно швидший за попередні моделі. Рендеринг на Final Cut Pro у ньому — у 7,4 раза швидший, ніж на 13-дюймовому MacBook Pro з Core i7 та на 60% швидший, ніж на 13‑дюймовому MacBook Pro з M1. Компіляція коду в Xcode — у 3,7 раза швидша, ніж у 13-дюймової моделі на Core i7 та на 40% швидша, ніж у 13-дюймової моделі на M1.
Робота в Xcode
  • Для вибагливіших користувачів, інженерів або дослідників, компанія показала 14- та 16-дюймові MacBook Pro на M3 Pro. Наприклад, одна із процедур для секвенування ДНК у програмі MinKNOW виконується у 20 разів швидше на такому ноутбуці, аніж на найшвидшому MacBook Pro на Intel. Також вона виконується на 36% швидше, ніж на 16-дюймовому MacBook Pro на M1 Pro.
Робота із фільтрами в Adobe Photoshop
  • 14- та 16-дюймові MacBook Pro на M3 Max — ці моделі компанія рекомендує спеціалістам, досить вибагливим до продуктивності комп’ютерів, таким як ML-програмісти, 3D-художники або відеомонтажери. Для прикладу, симуляції динамічних систем у MathWorks MATLAB — у 5,5 раза швидші, ніж на найшвидших MacBook Pro на Intel, і удвічі швидші, ніж на 16-дюймових MacBook Pro на M1 Max.
  • Також моделі на M3 Pro та M3 Max вперше за довгий час будуть доступні у новому кольорі — космічно-чорному.
  • Нагадаємо, Apple представила поточний iMac ще у квітні 2021 року з чіпом M1. Він мав абсолютно новий ультратонкий дизайн і був доступний у різноманітних унікальних кольорах. Однак 24-дюймовий iMac відтоді ще не оновлювався.
  • У січні 2023-го Apple провела презентацію оновлених 14- і 16-дюймових MacBook Pro з чіпами M2. Ця «подія» не була попередньо оголошена, а натомість відбулася у формі пресрелізу на сайті Apple та опублікованого відео (без прямої трансляції) на YouTube.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук