ООН створила Раду з міжнародного регулювання ШІ. Туди увійшла росіянка

Читати на RU

Організація Об’єднаних Націй створила консультативну Раду з міжнародного регулювання штучного інтелекту, йдеться на офіційному сайті ООН. 

Але крім представників відомих компаній, які працюють у сфері штучного інтелекту, як OpenAI та Google, до складу ради увійшла росіянка Анна Абрамова.

Що відомо про Абрамову

Вона є директоркою Центру штучного інтелекту Московського державного інституту міжнародних відносин, відомого як МГІМО, – вишу, який готує дипломатів для міністерства закордонних справ країни-агресорки.

Крім того, Абрамова є експерткою Російської ради з міжнародних справ, яка внесена в санкційний список Канади через дотичність до депортації окупантами українських дітей в рф, а також поширення пропаганди.

Для чого створили Раду з регулювання ШІ

Рада, куди увійшли 38 представників урядових органів, наукових груп і бізнесу, ставить за мету розв’язання потреби створення міжнародних стандартів для технологій штучного інтелекту.

В органі стверджують, що напрацюють різноманітні варіанти міжнародного регулювання ШІ задля загального блага та відповідно до принципів захисту прав людини.

Згідно з дорожньою мапою Ради, підготовлені нею пропозиції обговорюватимуться на саміті ООН у 2024 році, одна з ключових тем якого – питання розвитку і регулювання ШІ.

ООН та росіяни

Від самого початку повномасштабного російського вторгнення рф ООН потрапляла в скандали, які обурювали українське суспільство.

Так, в червні 2023 року, коли російські окупанти здійснили теракт на Каховській ГЕС, Організація Обʼєднаних Націй опублікувала в соцмережах лише абстрактний допис, де жодним чином не згадується агресія рф.

Крім того, після підриву окупантами ГЕС ООН вирішила «привітати» світ з Днем російської мови.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук