Купівля Forbes: офіційний покупець просить відтермінувати угоду, не встиг зібрати кошти

Читати на RU

Остін Рассел, 28-річний СЕО компанії Luminar Technologies, який хоче придбати Forbes, попросив продовжити дедлайн угоди від 1 листопада на два тижні, щоб зібрати необхідну суму в $800 млн, повідомляє Axios з посиланням на джерела, близьких до угоди.

  • За даними видання, поточний власник Forbes задовольнив це прохання пізно ввечері 30 жовтня, продовживши термін приблизно на два тижні.
  • Forbes та його правління дуже зацікавлені закрити угоду, адже Рассел готовий придбати компанію за оцінкою в $800 млн, що значно перевищує попередню оцінку компанії у $620 млн.
  • Якщо угода з Расселом зірветься, знайти нових покупців на таку ж суму буде доволі складно. Однак, згідно з даними Axios, видання має щонайменше ще одного потенційного покупця з конкурентною пропозицією.

Чому угоду відтягують?

Більшість суми на покупку Forbes надходить не від Рассела, який керує публічною компанією з виробництва електромобілів Luminar Technologies, – він підхопив угоду від індійської інвестиційної фірми Sun Group, яка утрималась від придбання через проблеми з регуляторами. Sun Group на чолі з віцеголовою фірми Шівом Хемкою, як виявилось, має зв’язки з росією. Зараз його грошам намагаються знайти заміну, але яких саме інвесторів знайшов Рассел – достеменно досі невідомо. Ще одним інвестором угоди Axios називає кенійського підприємця Джуліуса Мвале.

Ба більше, у жовтні 2023 року видання Washington Post опублікувало матеріал, згідно з яким ініціатором угоди та тим, хто фактично купує Forbes, насправді може бути Магомед Мусаєв, повʼязаний з Кремлем російський олігарх. Рассел же начебто був потрібен для узгодження угоди з регуляторами.

На тлі цього представники Рассела заявляли, що той має домовленості з інвесторами, що хочуть взяти участь в угоді, але не мають російського чи китайського коріння. Водночас «хочуть взяти участь» – не означає, що ці гроші є на руках.

Коли угоду завершать?

Відповідно до копії останньої угоди про купівлю-продаж акцій Forbes, підписаної радою директорів 12 травня, Рассел мав закрити угоду до 1 листопада, якщо до цього часу не буде надано подовження терміну.

А тепер стало відомо, що власники Forbes таки подовжили термін угоди приблизно на два тижні. Якщо протягом цього часу угода все-таки буде закрита, вочевидь, нові власники Forbes зіткнуться із неабияким тиском, щоб розкрити імена тих, хто фінансував пропозицію Рассела.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук