Instagram ніби-то розробляє «ШІ-друга» для самотніх користувачів

Читати на RU

Соцмережа Instagram була помічена за розробкою функції «ШІ-друга», якого користувачі зможуть налаштувати на свій смак, а потім поспілкуватись із ним, повідомляє TechCrunch.

  • Відповідно до скріншотів, опублікованих Алессандро Палуцці, товариш зі штучним інтелектом зможе «відповідати на запитання, обговорювати будь-які дзвінки, обдумувати ідеї та багато іншого».
«ШІ-друга»
« class=
Скріншоти: Алессандро Палуцці
  • Крім того, на скріншотах видно, що користувачі зможуть вибрати стать, вік, етнічну приналежність і особистість свого чат-бота. Наприклад, ваш «ШІ-друг» може бути «стриманим», «захопленим», «креативним», «дотепним», «прагматичним» або «наснажливим».
  • Серед додаткових налаштувань, користувачі можуть вибрати інтереси товариша зі штучним інтелектом, які «інформуватимуть про його особистість і характер його розмов». Опції включають «DIY», «тварини», «кар’єра», «освіта», «розваги», «музика», «природа» тощо.
Скріншоти: Алессандро Палуцці
  • Зробивши вибір, ви зможете вибрати аватар і ім’я для «друга». Після цього ви перейдете до вікна чату, де зможете натиснути кнопку, щоб почати розмову з ШІ.

Чому це цікаво?

Instagram відмовився коментувати нову розробку. Звісно ж, нова функція може залишитись тільки на стадії розробки, або вийти в світ у зміненому вигляді. Якщо соцмережа таки запустить функцію «ШІ-друга», це навряд чи кого здивує.

Раніше схожого чат-бота запускав Snapchat, однак користувачі не дуже його оцінили. Відомо також, що компанія Meta, власник Instagram, вже давно почала впроваджувати технологію генеративного ШІ у свої платформи. Наскільки ж успішним може стати «ШІ-друг» покаже лише час.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук