InSoft.Partners інвестував в ІТ-компанію Vakoms. Розмір угоди не розголошують

Читати на RU

InSoft.Partners зробив сьому з початку повномасштабної війни інвестицію — у IT-компанію Vakoms. Про це редакції AIN.UA повідомили в самому холдингу.

  • Vakoms працює з 2010 року. Компанія переважно надає послуги ІТ-консалтингу та розробки у нішах IoT та Embedded. В компанії працюють 130+ співробітників у трьох офісах в Україні, Польщі та Швейцарії.
  • Сторони не розкривають розмір та деталі угоди. В InSoft.Partners кажуть, що контроль в компанії не змінився.
  • Після закриття угоди кількість співробітників екосистеми InSoft.Partners досягла 850 людей. Наразі холдинг включає Inoxoft, Linkup Studio, Indeema Software, Forbytes, Noltic, Digis, Vakoms.

В InSoft.Partners описують свою стратегію так: холдинг купує частки в ІТ-компаніях, залучається до їхньої операційної діяльності, щоб максимально допомогти зростанню. Операційна спеціалізація холдингу полягає в побудові систем ефективного бізнес-девелопменту та фінансової архітектури. Також холдинг допомагає з трансформаціями компаній задля їх масштабування та у проведенні M&A угод.

«Із засновниками Vakoms Павлом [Пелехом] та Андрієм [Шевчиком] ми познайомилися трохи більше ніж 1,5 року тому. І хоча InSoft зазвичай не робить інвестицій, якщо ми знайомі з компанією менше як 2 роки, це повністю обґрунтований виняток: Vakoms історично доволі сильно співпрацює із компанією Indeema, де ми стали партнерами в першій половині 2022 році. Тому ми, можна сказати, не просто знайомились з Павлом та Андрієм ці 1,5 року, а деякою мірою співпрацювали. Потім же, коли ми всі повірили, що досвід і потреби Vakoms збігаються з тим, що може надати екосистема InSoft, питання партнерства вирішилось доволі легко», – прокоментував засновник InSoft.Partners Віталій Горовий.

Серед завершених проєктів InSoft.Partners: Core Value (exit в інтересах OakTree Capital Management і подальша трансформація в Avenga), ITernal Group (exit в інтересах UST Global), Artjoker, Cloudfresh, ucode IT academy.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук