U.Ventures інвестував у Cloudprinter — нідерландську компанію з офісом у Львові

Читати на RU

Український венчурний фонд U.Ventures інвестував у Cloudprinter — нідерландську компанію, що розробляє Print API для постачальників Web2Print і має офіс у Львові. Про це Cloudprinter повідомила у пресрелізі. Ні компанія, ні інвестори не оголосили точну суму фінансування.

  • Cloudprinter була заснована у 2016 році голландцем Мартійном Еєром. Компанія розробляє Print API для постачальників Web2Print, рішень для електронної комерції, підприємств і видавців у всьому світі.
  • Зараз компанія будує глобальну мережу з понад 170 партнерів. Штаб-квартири компанії розташовані в Нідерландах, Данії та у Львові, де, згідно з даними у LinkedIn, розташована більшість робочої сили у майже 50 осіб.
  • Під час раунду Cloudprinter залучила великий спектр інвесторів, включаючи дійсних акціонерів, таких як нідерландський сімейний офіс Brabant Development Company. Серед акціонерів був і фонд U.Ventures, який приєднався до раунду як новий інвестор з України.

«Ми неймовірно раді інвестувати в Cloudprinter. На нашу думку, вони мають потенціал стати одним із перших глобальних єдинорогів, які вийшли з України, особливо в складний період після повномасштабного російського вторгнення та війни. Їхній новаторський підхід до рішень для швидкого друку ідеально поєднується з нашою місією підсилити економічне зростання та технологічний прогрес»,

— сказав Андрій Сорохан, венчурний директор U.Ventures.

Більше про U.Ventures

U.Ventures – це венчурний підрозділ фонду прямих інвестицій Horizon Capital, що нещодавно збільшив обсяг нового фонду до $298 млн для інвестицій в українські компанії. З капіталом у розмірі $15 мільйонів U.Ventures інвестує у стартапи на ранніх етапах розвитку, зосереджуючись на стартапах у сфері електронної освіти, машинного навчання та фінтеху. Фонд був заснований у 2017 році.

Раніше цього року U.Ventures брав участь в інвестиціях в український стартап Propertymate, який залучив $5,5 млн, а також в американсько-український стартап Haiqu, який підняв $4 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук