Рада підтримала продовження мобілізації та воєнного стану до 14 лютого 2024 року

Читати на RU

На засіданні 8 листопада Парламент проголосував за продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні ще на 90 днів, до 14 лютого 2024 року. «За» проголосували 329 депутатів.

Крім того, як повідомляє «Бабель», поточне продовження воєнного стану в Україні автоматично знімає питання проведення президентських виборів, які були заплановані на 31 березня 2024 року, адже виборчий процес можна розпочати за 30 днів після закінчення або скасування воєнного стану, що унеможливлює підготовку до них через часові рамки.

  • Воєнний стан – це особливий правовий режим, який діє в Україні з 24 лютого 2022 року. Він передбачає надання відповідним органам державної влади та військовому командуванню повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки.
  • Саме режим воєнного стану дозволяє владі запроваджувати комендантську годину, проводити евакуацію населення, перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж, службові приміщення і житла громадян.
  • Ці режими ввели в Україні 24 лютого, після того, як росія почала повномасштабний напад на Україну. Парламент продовжував воєнний стан та загальну мобілізацію кілька разів, що разу на 90 діб. Попереднє продовження триватиме до 16 листопада.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук