Погоджувати бронювання військовозобов’язаних тепер буде Міноборони, а не Генштаб

Кабмін передав Міноборони повноваження, які раніше було покладено на Генштаб ЗСУ щодо списків військовозобов’язаних, яких запропоновано до бронювання на період мобілізації та на воєнний час. Про це йдеться в постанові Кабміну від 8 травня 2024 року № 520.

Рішення передбачає, що підприємства, установи й організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, подають список до Міноборони.

Водночас, як і раніше, бронювання здійснюється за рішенням Мінекономіки.

До повноважень Міноборони також належить доведення рішення Мінекономіки щодо бронювання до відома територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Окрім цього, Міноборони отримуватиме копії рішень про відповідність підприємств, установ та організацій критеріям критичної важливості для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Також Міноборони підтверджуватиме статус критично важливого підприємства або позбавлення такого статусу.

Раніше Кабінет Міністрів продовжив на місяць дію відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації для працівників критично важливих для економіки підприємств.

18 травня 2024 року набуде чинності закон про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, який передбачає нові правила бронювання військовозобов’язаних.

Під час дії воєнного стану в Україні мобілізації підлягають усі чоловіки віком від 18 до 60 років. Але працівники критично важливих підприємств, органів державної влади можуть бути заброньовані від мобілізації, що регулюється постановою Кабміну від 27.01.2023 №76.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук