Apple пообіцяла впровадити протокол RCS на iPhone вже у 2024 році

У компанії Apple пообіцяли впровадити протокол обміну повідомленнями RCS (Rich Communication Services) у 2024 році. Він працюватиме окремо від iMessage та спростить обмін повідомленнями між користувачами iPhone та смартфонами на інших операційних системах, зокрема Android. Про це повідомили у 9to5Mac.

Представник Apple зазначив, що компанія вважає RCS найкращим рішенням для покращення сумісності міжплатформових повідомлень.

«Пізніше наступного року ми додамо підтримку RCS Universal Profile, стандарту, опублікованого GSM Association. Ми вважаємо, що універсальний профіль RCS запропонує кращу взаємодію, ніж SMS або MMS. Він працюватиме разом із iMessage, який і надалі залишатиметься найкращим і найбезпечнішим шляхом обміну повідомленнями для користувачів Apple», – кажуть у компанії.

  • RCS пропонує низку функцій для покращення досвіду обміну повідомленнями між пристроями iPhone та Android. Зокрема йдеться про індикатор введення тексту, сповіщення про прочитання повідомлення, підтримання високоякісних зображень та відео тощо.
  • Також завдяки впровадженню протоколу користувачі зможуть ділитися своєю локацією. Повідомленнями можна буде обмінюватися, використовуючи мобільну мережу або Wi-Fi, що обміну звичайними SMS та MMS.
  • iMessage продовжить свою роботу для обміну повідомлень між користувачами iPhone та залишиться закритою для інших платформ. RCS існуватиме окремо від iMessage та частково витіснить SMS і MMS, які будуть доступні за необхідності.
  • Також в Apple повідомили, що співпрацюватимуть із членами GSM Association (Groupe Speciale Mobile Association — міжнародне об’єднання мобільних операторів та компаній мобільного зв’язку). Зокрема щодо подальшого вдосконалення протоколу, однак без впровадження власного наскрізного шифрування.

Протокол RCS був розроблений GSMA для поступової заміни SMS. Він дозволяє окрім тексту передавати мультимедійну інформацію (відео, зображення). Apple ухвалили рішення про впровадження протоколу після багаторічного тиску з боку конкурентів, зокрема Google та Android. Раніше компанія усіляко опиралася впровадженню RCS, натомість покращуючи iMessage. У 2022 році гендиректор Apple Тім Кук заявив, що не бачив масових запитів від користувачів про підтримання протоколу.

Крім конкурентів на Apple також тиснув Закон Європейського союзу про цифрові ринки (DMA), згідно з яким можна вимагати від великих компаній зробити свої сервіси сумісними з іншими платформами.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук