Сема Альтмана звільнили з посади гендиректора OpenAI (оновлено)

Американська компанія OpenAI, що є розробником популярного чат-бота ChatGPT, оголосила про зміни в керівництві: з посади генерального директора звільнили Сема Альтмана, а тимчасовою виконувачкою обов’язків призначили СТО OpenAI Міру Мураті.

Джерело: Facebook Міри Мураті

«Відхід пана Альтмана відбувся після процесу обговорення правлінням, яке дійшло висновку, що він не завжди був відвертим у спілкуванні з правлінням, що перешкоджає його здатності виконувати свої обов’язки. Правління більше не впевнене в його здатності продовжувати керувати OpenAI», – пояснюють у компанії.

Наразі OpenAI офіційно займаються пошуками нового гендиректора, водночас зазначаючи, що Мураті «має унікальну кваліфікацію для цієї ролі», а саме правління очікує на безперешкодну передачу справ від Альтмана до тимчасової виконувачки обов’язків CEO.

The Verge додає, що такий поворот подій є раптовим, адже Альтман був обличчям OpenAI та «мабуть, поклав початок нинішнім перегонам озброєнь штучного інтелекту завдяки надзвичайно популярному ChatGPT».

Оновлення від 18 листопада: Співзасновник і колишній президент OpenAI Ґреґ Брокман пішов з компанії через кілька годин після звільнення Сема Альтмана. Інший співзасновник і топменеджер OpenAI Грег Брокман спершу мав залишити посаду голови правління і залишитися президентом компанії, але згодом написав у X, що звільняється.

Нагадаємо, 6 жовтня OpenAI, компанія-розробник чат-бота ChatGPT, провела свій перший івент для розробників та презентувала низку оновлень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук