Угода Adobe та Figma під загрозою: Європейська комісія виступила із запереченням

Угода купівлі Figma компанією Adobe за $20 млрд опинилася під загрозою зриву після того, як Європейська комісія виступила з офіційною заявою проти здійснення купівлі. На думку Комісії, угода може «суттєво зменшити конкуренцію на глобального ринку інтерактивного дизайну». Про це повідомляє The Verge.

  • Комісія опублікувала заяву про заперечення угоди, в якій виклала свої проблеми щодо питань конкуренції. Це може вказувати на те, що офіційні особи ЄС вважають: Figma ще до угоди справляє «значний стримувальний вплив» на інструменти редагування Adobe Illustrator і Photoshop, тому, «дуже ймовірно», перетвориться на конкурентну силу на ринку векторних і растрових інструментів редагування.
  • Adobe і Figma тепер можуть відповісти на заперечення в письмовій формі, щоби запропонувати поступки, які стосуються точних регуляторних проблем Комісії, і запросити слухання, після якого Комісія вирішить, чи порушує придбання антимонопольне законодавство.

Чому це цікаво?

Проблеми з регуляторами з’явилися за п’ять місяців після анонсу угоди між Adobe та Figma. Вочевидь, саме сума угоди привернула увагу Європейської комісії, раніше її розглядали Міністерство юстиції США та регулятори Великої Британії. Фіналізувати купівлю зможуть вже після офіційного дозволу від Комісії, крайній термін якого спливає 5 лютого 2024 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук