Президент виключив зі Ставки ексголову Держспецзв’язку і ввів Михайла Федорова

Читати на RU

Президент України Володимир Зеленський виключив зі Ставки верховного головнокомандувача ексголову Держспецзв’язку Юрія Щиголя. На місце звільненого голови призначили міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Про це йдеться в указі президента, який вступив у дію з моменту його опублікування:

«Відповідно до статті 8 Закону України «Про оборону України», на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України постановляю… увести до персонального складу Ставки верховного головнокомандувача Федорова Михайла Альбертовича – Віцепрем’єр-міністра України з питань інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – Міністра цифрової трансформації України; вивести зі складу Ставки Верховного Головнокомандувача Ю. Щиголя».

Що цьому передувало?

  • 20 листопада стало відомо, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили голові Держспецзв’язку Юрію Щиголю та його заступнику Віктору Жорі про підозру в корупції.
  • Після висунення підозри, Кабмін звільнив Щиголя та його заступника. Їх підозрюють у розкраданні понад 62 млн грн у 2021 році. До злочину також можуть бути причетні ще чотири особи.
  • За повідомленням, суму розікрали під час закупівлі засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних. Гроші вивели на рахунки підконтрольних компаній за кордоном. Наразі слідчі дії тривають, у Держспецзв’язку заявили, що готові співпрацювати зі слідством.
  • 23 листопада, за інформацією НАБУ, Вищий антикорупційний суд України відправив Щиголя під варту. Однак його можуть випустити з-під варти, якщо він внесе 25 млн грн застави.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук