Фільм про українське IT «Перший код» вже у прокаті. Які результати?

Читати на RU

16 листопада у всеукраїнський прокат вийшов документально-ігровий фільм «Перший код». Стрічка розповідає про історію зародження українського ІТ і вже відзначилась непоганими касовими зборами в перший тиждень показів. AIN.UA розповідає про кіно та як його зустрічають глядачі.

Про фільм

  • «Перший код» розповідає про становлення української галузі ІТ від 50-х років XX століття, коли українські інженери працювали над створенням першого комп’ютера, до сьогодення, коли ІТ-сектор став важливою частиною боротьби з росією.
  • Героями фільму стали, зокрема, відомі політики та діячі ІТ-сфери, такі як міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, віцепрезидент EPAM Юрій Антонюк, президент SoftServe Тарас Кицмей, засновники успішних українських компаній та стартапів Вадим Роговський (3DLOOK), Артем Бородатюк (Netpeak Group), Віталій Дятленко (Uklon), Валерій Красовський (Sigma Software) та інші.
  • Режисер — Артур Лерман, продюсер та інвестор картини — президент EASE Владислав Савченко.

«Цей день настав! Феномен української IT ARMY став сюжетом художнього фільму(…) І хоча нас не запросили консультувати кіно(кібер)трюки, чи адаптувати сценарій під реальні події – це неймовірно приємно, що наш з вами приклад заслужив бути ідеєю для кіно. Щира подяка українцям і всім іншим, які зробили цю стрічку!» — зазначили IT Army of Ukraine.

Перші результати прокату

  • Бюджет фільму вже склад $800 000. «Разом із маркетингом, адаптаціями та запуском на стрімінгах вліземо в $1 млн», – розповів Forbes Ukraine Савченко.
  • Фільм покажуть у 121 кінотеатрі України. За підрахунками Forbes, бокс-офіс «Першого коду» складає близько 973 000 грн. 
  • Савченко розуміє, що в українському прокаті фільм не окупиться, тож показати фільм планують ще у Латвії, Литві та Польщі. Команда також домовляється про показ на стрімінгових майданчиках Amazon та Apple TV. Першою право на стрімінг отримає одна з українських платформ.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук