Компанія Buffer вже 3 роки працює 4 дні на тиждень. Які результати?

Читати на RU

Британська компанія Buffer, яка надає малому бізнесу послуги з розбудови бренду у соцмережах, протягом трьох останніх років працює 4 дні на тиждень. Нещодавно менеджмент вирішив дослідити результати такого робочого режиму.

Виявилося, що 100% команди хочуть і надалі працювати 4 дні на тиждень, а 99,1% співробітників відзначили, що з таким графіком вони менше відчувають стрес.

Спочатку це був експеримент

В Buffer працює 78 людей. Всі – віддалено, з 20 країн світу. Вже три роки як компанія ввела 4-денний робочий графік. Спочатку такий графік запровадили в якості експерименту в травні 2020 року з метою дослідити, як зменшення кількості робочих днів вплине на колективне благополуччя, психічне здоров’я та особисті стосунки. Продуктивність міряти не збиралися, тому одразу поставили низькі очікування щодо цього, але в компанії відзначають, що були приємно здивовані результатами. Відтак вирішили залишити 4-денний робочий тиждень за замовчуванням.

Зазначимо, що по факту в Buffer застосовується гнучкий підхід, тобто люди можуть вирішувати самі, чи працювати їм у пʼятницю. Тобто, вони можуть робити це за потреби або по бажанню, але це не обовʼязково, як за 5-денної системи.

Що з цього вийшло

Через три роки результати вирішили перезаміряти. Відтак попросили заповнити анкету всіх співробітників, які працюють в компанії такий термін – а це 53 з 78 співробітників Buffer, або 60% команди.

  • 78,8% респондентів працюють 4 дні на тиждень або 5 днів за скороченим графіком. 21% продовжують працювати більше 4 днів на тиждень.
  • 73,1% членів команди заявили, що вони почуваються більш енергійними, тоді як 26,9% не відчули особливої різниці.

В компанії припускають, що перехід на чотириденний робочий тиждень дозволив кожній людині визначити, який графік оптимально підходить їй.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук