Компанія Ілона Маска Neuralink потайки залучила додаткові $43 млн інвестицій

Заснована Ілоном Маском компанія Neuralink, що розробляє імплантовані чіпи, які можуть зчитувати мозкові хвилі, залучила додаткові $43 млн венчурного капіталу. Про це повідомляє TechCrunch.

  • Про це довідалися із документів, які компанія нещодавно опублікувала. У них йдеться про те, що на початку серпня компанія збільшила свій попередній транш, очолений Founders Fund Пітера Тіля, з $280 до $323 млн.
  • Згідно з документом, у додатковому фінансуванні взяли участь тридцять два інвестори.
  • Компанія Neuralink ще не розкривала свою оцінку. Але у червні, згідно з даними агентства Reuters, оцінка компанії склала приблизно $5 млрд після приватних торгів акціями.

Чому це цікаво?

Компанія Neuralink може приховувати нові інвестиції та імена інвесторів, щоб уникнути додаткового тиску від критиків, які звинувачують компанію у токсичній культурі на робочому місці та неетичній дослідницькій практиці, яка призводить до підвищеної летальності серед піддослідних тварин.

Так, минулого року співробітники Neuralink повідомляли медіа, що компанія поспішала та зривала операції на мавпах, свинях і вівцях, що призводило до більшої кількості смертей тварин, ніж було прогнозовано. А сам Маск тиснув на персонал, щоб отримати дозвіл FDA (Управління з контролю за продуктами й ліками) для початку дослідів на людях, який компанія, зрештою, отримала у травні 2023-го.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук