ВАКС взяв під варту заступника Голови Держспецзв’язку Віктора Жору

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику Голови Держспецзв’язку Віктору Жорі, повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

  • Віктора Жору підозрюють у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі програмного забезпечення.
  • Можливе внесення застави у сумі 10 млн грн.

Чому це важливо?

Віктора Жору разом із головою Держспецзв’язку Юрія Щиголя звинувачують у розкраданні держбюджету під час закупівлі програмного забезпечення у 2021-2022 роках. Під керівництвом Щиголя і Жори Держспецзв’язку уклало договір купівлі та перерахувало кошти у сумі понад 285 млн грн. Тоді як реальна вартість становила 223 млн грн, йдеться у повідомленні НАБУ.

20 листопада стало відомо, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили голові Держспецзв’язку Юрію Щиголю та його заступнику Віктору Жорі про підозру в корупції. Обох звільнили з посад. Сам Жора прокоментував своє звільнення, заперечивши свою причетність до злочину та заявивши, що він переконаний, що зможе захистити свою репутацію в суді.

Вже 23 листопада ВАКС заявив, що до ексголови Держспецзв’язку застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 25 млн грн. Тепер аналогічний запобіжний захід із заставою у 10 млн грн застосували щодо Віктора Жори.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук