Український ШІ-стартап AiSDR залучив $3 млн: серед інвесторів – Y Combinator

Український стартап AiSDR, який спеціалізується на автоматизації продажів з використанням генеративного штучного інтелекту, залучив $3 млн інвестицій. Серед інвесторів – один з найбільших бізнес-інкубаторів Кремнієвої долини Y Combinator. Про це пише Forbes. 

  • Інвесторами стали: американські Y Combinator, Rebel Fund, Pioneer Fund, Bluepointe Ventures, українські SID Venture Partners, Flyer One Ventures, британські SCM Advisors, керівний партнер DST Global Рахул Мехта, COO Rippling Метт МакІнніс, інвестор Figma та Notion Терренс Рохан, а також – керівний партнер 408 Ventures Нік Білогорський.
  • AiSDR займається розробкою інструменту на основі ШІ, який створює персоналізовані електронні рекламні кампанії та організовує зустрічі з потенційними клієнтами. Кошти підуть на розвиток нових функцій сервісу.  
  • Наразі команда стартапу складається з п’ятьох людей, включно із засновниками – Юрієм та Олегом Зарембами. 
  • Поточний середньомісячний темп зростання доходу стартапу – 65%.
  • На сьогодні AiSDR має 45 клієнтів, а до кінця місяця планує вийти на 47-50. Більшість з них – B2B-бізнеси зі США. 

Стартап AiSDR був заснований у серпні 2023 року братами Юрієм та Олегом Зарембами. 

У 2017 вони році заснували стартап AXDRAFT, який надає послуги з автоматизації юридичних документів. У квітні 2019 року AXDRAFT закрив раунд фінансування на суму $1,1 млн. У межах  раунду проєкт оцінили у $10 млн.

У грудні 2020 року AXDRAFT продали міжнародній legaltech-компанії Onit. Після продажу Юрій Заремба залишався у стартапі на посаді генерального менеджера. Проте згодом брати вирішили залишити стартап, щоб почати новий проєкт.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук