Польський IT-консорціум Euvic Group придбав частку української компанії Artkai

Польський IT-консорціум Euvic Group інвестував в українського розробника програмного забезпечення Artkai. Сума угоди не розголошується. Про це AIN.UA розповів співзасновник компанії Mergewave Capital, яка є ексклюзивним інвестиційним M&A радником Euvic Group в Україні.

  • Долучившись до Euvic Group, Artkai отримає доступ до нових можливостей міжнародної групи компаній та розширить клієнтську базу. Натомість Euvic Group продовжує свою експансію на IT-ринок України шляхом придбання компанії, яка розширює клієнтську та технологічну базу польського IT-гіганта.
  • За словами засновника Artkai Костянтина Чеканова, обирали з кількох угод, але вирішили зупинитися саме на Euvic.

«Для нас важливо було знайти стратегічного інвестора, а не просто гроші. У нас було кілька варіантів угод за останні два роки, але лише Euvic запропонував ті елементи співпраці, які ми хотіли побачити. Це сейлз-офіси по ключових локаціях, культурний метч і можливість стати частиною кластера холдингу в Україні. У Euvic дуже амбітні цілі та менеджмент, не дивлячись на ситуацію у світі», – каже Чеканов.

  • Для польської сторони угоди, інвестиція в українську компанію – можливість розширити екостистему в країні. «Ми віримо, що в найближчі 2–3 роки ми зможемо створити подібну екосистему в Україні, як у Польщі. Група компаній, які працюють разом — діляться один з одним своїми можливостями», — вважає Войцех Вольний, голова правління Euvic SA.
  • Euvic Group заснована в Польщі та перебуває на ринку 18 років, налічуючи приблизно 6000 працівників. Компанія спеціалізується на забезпеченні IT послуг у Польщі та інших країнах світу.
  • Artkai була створена в Україні у 2014 році, наразі команда компанії складається з понад 100 людей. Artkai надає послуги з консалтинг з UX/UI дизайну, створення додатків для індустрій FinTech, PropTech, MarTech, діджиталізації та інновації для SMB/SME та комплексна розробки MVP для стартапів.

У березні 2023 року Euvic Group купив львівського постачальника програмного забезпечення Exoft і продовжує своє входження в український ринок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук