В Україні частково цифровізували проходження ВЛК – Мінцифри

Деякі документи для проходження військово-лікарняної комісії вже можна надсилати онлайн у електронному форматі. Про це розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

«Тепер не треба особисто привозити довідки під час проходження військово-лікарської комісії. Обмінюйтеся ними в електронному форматі через систему документообігу. Із серпня впроваджували та тестували цей процес: система вже працює для військових ЗСУ та Міноборони в більшості військових частин, ТЦК та інших медичних закладах, де захисники й захисниці проходять комісію», — кажуть у Мінцифри.

Наразі в електронному вигляді можна надіслати такі документи:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанова ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанова ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК.

Як це відбувається?

За інформацією Міноборони, систему електронного документообігу вже розгорнуто в більшості військових частин, ТЦК та СП, а також у військових госпіталях і цивільних закладах охорони здоров’я, де поранені військовослужбовці проходять військово-лікарську комісію.

Документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоровʼя, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки. Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.

Також заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК із військової частини, наприклад, довідку про обставини травми. Варто лише відправити електронний запит.

Для передачі електронних документів потрібно надати свою згоду на обробку персональних даних у закладі, звідки направлятимуться документи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук