OpenAI відклав запуск магазину GPT через хаос у керівництві

Магазин застосунків OpenAI для штучного інтелекту, відомий як GPT Store, не запустять цього року, як планувалось раніше. Старт відклали на початок 2024 року і, як пише TechCrunch, затримка майже напевне пов’язана із кризою в керівництві, яка виникла після звільнення Сема Альтмана в листопаді.

  • Видання Axios отримало службову записку, надіслану користувачам та розробникам. У ній йшлося: «Тепер ми плануємо запустити GPT Store на початку наступного року. Хоча ми очікували випустити його цього місяця, кілька несподіваних речей завадили нам».
  • У ній також були детально описані деякі майбутні вдосконалення нової функції, такі як кращий інтерфейс конфігурації та повідомлення про помилки.
  • Досить несподіваний запуск магазину цього місяця викликав здивування, коли про це було оголошено на конференції OpenAI’s Dev Day у листопаді. Попри існування робочого макета самого магазину і кількох доопрацьованих користувальницьких моделей, залишилася низка невідомих.
  • Коли журналісти розпитали ненадовго відстороненого генерального директора Сема Альтмана та технічну директорку Міру Мураті про плани щодо магазину та стягування плати з клієнтів та розробників, а також монетизації, їхня відповідь була короткою: «Побачимо».

З огляду на невизначеність плану запуску і втрачений робочий тиждень хаос ради директорів із Семом Альтманом, затримка не стала сюрпризом. З наближенням зимових свят ідея випустити новий продукт під тиском обставин тим більше не має багато шансів на успіх.

GPT Store — це маркетплейс для чат-ботів на базі штучного інтелекту, розроблений компанією OpenAI. Він дозволить користувачам самим створювати чат-боти для будь-яких цілей та ділитися ними. Наприклад, вони можуть бути використані для надання клієнтського обслуговування, освіти або розваги. Очікується також, що клієнти зможуть монетизувати свої моделі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук