Цукерберг продав акції Meta на $185 млн — вперше за два роки

Марк Цукерберг, засновник і генеральний директор Meta Platforms Inc., продав акції своєї компанії вперше за два роки на суму майже $185 млн. Про це пише Bloomberg.

  • Це сталося на тлі цьогорічного зростання акцій компанії на 172%, яке перевершило всі великі американські технологічні компанії, окрім Nvidia Corp (лише протягом останнього року вартість акцій Nvidia зросла на 180%). Кошти, отримані від продажу акцій, підуть на благодійні та політичні ініціативи Цукерберга та його дружини.
  • Упродовж останнього десятиліття Цукерберг регулярно продавав пакети акцій Meta, але не продав жодної акції у 2022 році, коли катастрофічні щоквартальні результати призвели до одного з найбільших одноденних обвалів акцій і найгіршого річного результату компанії.
  • Зараз акції Meta наближаються до свого рекордного максимуму, встановленого у 2021 році. Тоді Марк Цукерберг і його благодійний фонд Chan Zuckerberg Initiative продали акції Meta на суму понад $1 млрд.

Станом на початок грудня 2023 року 39-річний Цукерберг володіє приблизно 13% у компанії — саме ці активи становлять практично всі його статки, які оцінюють у $117,7 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук