Розробник Warhammer 40,000: Rogue Trader — це російська студія, яку фінансує російський фонд GEM Capital

Нещодавно відбувся реліз гри Warhammer 40,000: Rogue Trader — розробка російської студії Owlcat Games, яка має штаб-квартиру на Кіпрі, і яку фінансує фонд GEM Capital, спонсор розробників сумнозвісної Atomic Heart. Деякі користувачі X (раніше Twitter) виявили, що студія постійно демонструє шовінізм щодо українців.

Студія Owlcat Games відома як розробник серії ігор Pathfinder і майбутньої Warhammer 40,000: Rogue Trader була заснована в Москві у 2016 році. Офіційна штаб-квартира студії розташована в Нікосії на Кіпрі, однак станом на січень 2023 року компанія продовжувала наймати працівників для свого офісу в Москві. Цей факт може свідчити про те, що штаб-квартира в Нікосії є лише способом уникнути санкцій з боку західних країн і дистанціюватися від держави-терориста.

Хто б міг подумати, що керівники студії не зовсім дистанціювалися від росії ментально, оскільки неодноразово насміхалися над українцями та хвалилися працевлаштуванням в окупованому Криму.

  • До прикладу, Ніколай Самборскій, lead cinematic artist в Owlcat, використав етнічну лайку «хохол» проти українців в соцмережі X (раніше Twitter). А коли його зловили на гарячому, він просто усіх заблокував і видалив свій акаунт.
  • Іще один працівник, Анатолій Шестов, виконавчий продюсер Owlcat, вихвалявся наймом в Криму одразу після його анексії росією у 2014 році.
  • Після того, як працівників студії зловили на гарячому, Owlcat просто почав блокувати акаунти критиків. «Owlcat Games, компанія, яка не чує зла, не бачить зла. Їм було повідомлено про ці проблеми, але мовчання говорить голосніше за слова. На ділі ж, всі запити зустріли блокуванням. Незнання — благо, чи не так?» — @40kRogueTrader прокоментував на X.

Owlcat Games фінансується GEM Capital

Раніше журналісти AIN.Capital встановили, що Owlcat Games є однією зі студій, які безпосередньо фінансуються GEM Capital, російською інвестиційною компанією з головним офісом на Кіпрі, керівними директорами якої є росіяни Кирило Гурський і Роман Гурський. Сам фонд заснував Анатолій Палій, який раніше працював у державній транснаціональній енергетичній корпорації «Газпром» і має тісні зв’язки з російським державним банком ВТБ, який потрапив під санкції.

Крім того, Фонд GEM Capital є одним з головних інвесторів іншої російсько-кіпрської студії Mundfish, розробника Atomic Heart — начебто аполітична гра, яка висміювала вбивства українців.

Чому це важливо?

Owlcat Games — це російська студія, яка фінансується російським фондом, повним російських співробітників, які, вочевидь, продовжують демонструвати російську шовіністичну традицію принижувати життя інших людей за допомогою етнічних образ. Багато українців, які вже постраждали від російських ракет і куль, вимагають прозорості та відповідальності, а також закликають бойкотувати студію та її гру Warhammer 40,000: Rogue Trader.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук