Епічна перемога: Google визнали монополістом у справі про Google Play

Після трьох років судової тяганини, американський розробник комп’ютерних ігор та програмного забезпечення Epic Games здобув перемогу в антимонопольній справі проти Google. Про це пише The Verge.

Суд виніс вердикт, визнавши, що компанія Google перетворила свій магазин застосунків Google Play та службу оплати Google Play на незаконну монополію. Після кількох годин обговорення присяжні одноголосно визнали правоту Epic за всіма пунктами.

Що цьому передувало?

Судова справа почалася у 2020 році після того, як Epic додала в мобільну версію гри Fortnite систему прямих покупок, а Google у відповідь прибрала гру з Google Play Store. Аналогічно вчинила компанія Apple.

Поки невідомо, до чого призведе це рішення. Epic Games не претендує на грошову компенсацію. Компанія хоче досягти того, щоби будь-який розробник програм міг відкрити власний магазин та систему оплати на Android.

Обидві сторони зустрінуться із суддею у січні, щоб обговорити можливі поступки.

У 2021 році закінчився аналогічний розгляд Epic Games проти Apple, проте тоді другу не визнали монополістом. Тоді суд постановив, що цей спір не має нічого спільного з застосунками.

Реакції сторін на рішення

Представник Google повідомив про намір оскаржити вердикт, стверджуючи, що компанія активно конкурує з Apple та іншими магазинами застосунками.

У своєму блозі Epic Games назвала це перемогою для всіх розробників та користувачів, стверджуючи, що практики Google у магазині застосунків є незаконними та пригнічують конкуренцію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук