Заарештували ще одного підозрюваного в справі розкрадання коштів Держспецзв’язку

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще одного неназваного підозрюваного в справі про заволодіння понад 62 млн грн Держспецзв’язку. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

  • 28 листопада 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому директору державного підприємства, підпорядкованого Держспецзв’язку, якого підозрюють у справі щодо заволодіння державними коштами в сумі понад 62 млн грн.
  • Підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю виплатити заставу в розмірі 30 млн грн.

Що сталося?

Згідно з даними Національного антикорупційного бюро України, директор ДП, що підпорядковане Держспецзв’язку, разом із колишніми головою та заступником голови структури Юрієм Щиголем та Віктором Жорою підозрюються в розкраданні держбюджету під час закупівлі програмного забезпечення у 2021–2022 роках.

Під керівництвом Щиголя і Жори Держспецзв’язку уклало договір купівлі та перерахувало кошти в сумі понад 285 млн грн. Тоді як реальна вартість становила 223 млн грн, йдеться в повідомленні НАБУ.

20 листопада стало відомо, що НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили голові Держспецзв’язку Юрію Щиголю та його заступнику Віктору Жорі про підозру в корупції. Обох звільнили з посад.

Уже 23 листопада ВАКС заявив, що до ексголови Держспецзв’язку застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 25 млн грн. 27 листопада аналогічний запобіжний захід із заставою в 10 млн грн застосували щодо Віктора Жори.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук