Польські перевізники відновили страйк на найбільшому пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ»

Польські перевізники відновили страйк на найбільшому пункті пропуску на українсько-польському «Ягодин-Дорогуськ». Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

  • Акція розпочалася сьогодні, 18 грудня, після 15:00. Польські перевізники розпочали протест на під’їзних шляхах до пункту пропуску «Дорогуськ — Ягодин». Про її початок інформація надійшла від Прикордонної варти Республіки Польща.
  • Організатори протесту планують пропускати лише по 1 вантажному автомобілю на годину. Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо.
  • Окрім цього, за наявною інформацією, протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.

Минулого тижня, 11 грудня, страйк польських прикордонників на пп «Ягодин-Дорогуськ» був припинений.

Раніше страйкарі запевняли, що обмеження не стосуватимуться військової та гуманітарної допомоги. Водночас, за даними Reuters, із затримками стикнулися благодійні організації та неурядові організації, які постачають військову допомогу ЗСУ. Через це кілька тижнів були протерміновані поставки критично важливих безпілотників, електроніки та пікапів.

У коментарі Reuters голова «Повернись живим» Тарас Чмут сказав, що десятки систем нічного бачення та пікапів, а також сотні безпілотників, придбаних його групою, застрягли на кордоні на кілька тижнів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук