Sony знову під атакою: хакери злили дані про майбутні ігри X-Men

Група хакерів Rhysida зламала студію Insomniac Games, яка належить Sony, і викрала 1,67 ТБ (понад 1,3 мільйона файлів). За даними Cyber ​​Daily, вони вимагали $2 млн, але оскільки компанія не погодилася, то зловмисники почали публікувати частину файлів.

Які дані викрали?

Викрадені дані включають внутрішні документи HR, скріншоти з розмов співробітників у Slack та багато іншого, але найбільше постраждала розробка ще невипущеної гри Wolverine. Злиті файли містять деталі щодо дизайну рівнів, персонажів та самі скріншоти з гри.

Скрін cyberdaily.au

Таємниці майбутніх ігор

Також було оприлюднено підписану угоду про публікацію між Sony та Marvel, яка розкриває плани на три майбутні гри про X-Men. Першою, очевидно, є Wolverine, а назви двох інших поки невідомі. Однак документ вказує, що Sony має намір витратити $120 млн на кожну гру. Випустити гру про Росомаху мають до 1 вересня 2025 року, а решту дві — до кінця 2029 та 2033 років відповідно.

За інформацією з форуму Reddit, завдяки зловмисникам у мережу «злили» робочу версію гри Marvel’s Wolverine, план розробки, добірку концепт-артів, весь сюжет, список акторів і головних героїв.

Що хочуть хакери

Rhysida стверджує, що їм знадобилося лише 20-25 хвилин, щоб отримати доступ до облікового запису адміністратора домену, і гроші були їхньою єдиною мотивацією. «Ми знали, що розробники таких ігор будуть легкою мішенню», – заявив представник Rhysida сайту Cyber Daily.

Інші атаки на Sony

У травні через іншу атаку на Sony хакери викрали 6800 персональних даних нинішніх та колишніх співробітників. Про цю атаку, відповідальність за яку взяла на себе група хакерів CLOP, стало відомо лише в жовтні.

Sony далеко не вперше стає жертвою хакерів. У 2020 році за два місяці до релізу відеогри The Last of Us Part II у мережі злили відео, які розкривали ключові сюжетні моменти довгоочікуваного сиквелу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук