Чат-бот Microsoft Copilot навчився генерувати музику — кому належать авторські права на неї

Чат-бот Copilot від Microsoft отримав плагін Suno і тепер може генерувати музику за текстовим описом. Про це повідомили в блозі компанії.

«Вам не обов’язково вміти співати, грати на інструменті чи читати ноти, щоб втілити свої музичні ідеї в життя. Microsoft Copilot і Suno виконають всю важку роботу за вас, зіставляючи пісню з підказками у вашій підказці», — пишуть в Microsoft.

Щоби згенерувати мелодію, треба:

  • відкрити Microsoft Edge, зайти на copilot.microsoft.com і авторизуватися за допомогою свого облікового запису Microsoft;
  • увімкнути плагін Suno;
  • попросити Copilot створити для вас пісню, наприклад «Створіть поппісню про пригоди зі своєю родиною»;
  • слухати пісню.
Microsoft
Microsoft

Видання Mashable зазначає, що авторські права на таку музику належать Suno, якщо користувач використовує безкоштовну версію програми. Якщо ж людина має Pro або Premier-підписку, то права належатимуть їм. Однак навіть тоді незрозуміло, як саме штучний інтелект створює музику або на якій музиці він навчався.

У відповіді до одного з поширених запитань на сайті Suno йдеться, що права на згенеровані ШІ зображення та музику це, в найкращому випадку, — сіра зона.

«Доступність і обсяг захисту авторських прав для контенту, створеного (повністю або частково) з використанням штучного інтелекту, є складною та динамічною сферою права, яка швидко розвивається та відрізняється в різних країнах. Ми заохочуємо вас проконсультуватися з кваліфікованим юристом, який повідомить про останні розробки та ступінь захисту авторських прав, доступних для вихідних даних, які ви створюєте за допомогою Suno», — пишуть у Suno.

4 грудня 2023 року компанія Microsoft випустила в загальний відкритий доступ чат-бот на основі штучного інтелекту Copilot (колишній Bing Chat).

Наразі це ключова інновація зі штучним інтелектом, яку Microsoft запропонував світу. Він «заміняє» людину під час конференцій або допомагає їй: підбиває підсумки зустрічей, створює чернетки електронних листів, документи Word, електронні таблиці та презентації PowerPoint, візуалізує нотатки. За своєю сутністю Copilot об’єднує два інших застосунки на основі ШІ — це Bing Chat та Bing Chat Enterprise. Плагіни створені на основі нейромережевих моделей від OpenAI.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук