Warner Bros. і Paramount ведуть переговори про злиття – щоби конкурувати з Netflix і Disney+

Голова Warner Bros. Discovery Девід Заслав і керівник Paramount Global Боб Бакіш зустрілися в Нью-Йорку та обговорили можливу угоду про злиття компаній. Про це пише Financial Times.

  • За словами трьох обізнаних джерел, Заслав та Бакіш обговорювали можливу угоду в офісі Paramount цього тижня. Поки переговори перебувають на ранній стадії, тож угода може не відбутися.
  • Один з інформаторів також повідомив, що розмова з боку Заслава була скоріше вираженням інтересу, ніж пропозицією. Мільярдерка Шарі Редстоун, яка контролює Paramount, також провела попередні переговори зі продюсерською компанією Skydance, якою керує Девід Еллісон.

Навіщо Warner Bros. і Paramount угода про злиття?

  • Згідно із даними сайту Axios, розвиток стримінгових платформ змусили традиційні медіакомпанії швидко інвестувати в новий напрям для конкуренції з Netflix, Amazon Video та Apple TV.
  • Warner і Paramount мають власні стримінгові платформи Max (раніше HBO Max) і Paramount Plus відповідно. Через їхню збитковість компанії були змушені суттєво скорочувати витрати. У результаті ціни на їхні акції продовжують торгуватися значно нижче за свої максимуми.
  • Саме тому може йтися про об’єднання Max і Paramount Plus для кращого протистояння конкурентам – Netflix і Disney+.
  • Також, за інформацією медіа, завдяки фільму «Барбі» Warner Bros. наразі перебуває в більш вигідному становищі, а Paramount відчуває сильний тиск через рівень боргів, накопичених за останні роки під час збільшення потокового сервісу.

Минулого року підрозділи AT&T WarnerMedia та Discovery об’єдналися у Warner Bros Discovery, портфоліо якого включає Discovery Channel, Warner Bros. Entertainment, CNN, HBO, Cartoon Network і такі франшизи, як Бетмен і Гаррі Поттер. Повідомлення ЗМІ свідчать про подальшу консолідацію в галузі.

Наразі Netflix домінує на ринку стримінгових платформ, за даними Statista, він додав 5,9 млн передплатників у всьому світі з березня по червень 2023 року та 8,8 млн із липня по вересень. Загалом кількість користувачів Netflix – 247,15 млн. Для порівняння, загальна кількість передплатників Paramount Plus становить 63,4 млн, а Warner Bros. Discovery — 95 мільйонів станом на листопад 2023 року.

Нагадуємо, що у 2019 році Disney придбав 21st Century Fox за $71 млрд для створення конкурента Netflix. Згодом так з’явився Disney+.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук