Сем Альтман перейде до Microsoft, співробітники OpenAI погрожують піти за ним

Читати на RU

Американську компанію OpenAI очолить Емет Шір, один із засновників Twitch, а звільнений Сем Альтман та його колега Ґреґ Брокман перейде працювати до Microsoft. Це анонсував в X (раніше Twitter) Сатья Наделла, генеральний директор корпорації Microsoft, яка володіє майже половиною акцій OpenAI.

«Ми, як і раніше, віддані нашому партнерству з OpenAI і впевнені в плані розвитку нашого продукту, нашій здатності продовжувати впроваджувати інновації з усім, що ми оголосили на Microsoft Ignite, а також в продовженні підтримки наших клієнтів і партнерів. Ми з нетерпінням чекаємо знайомства з Еметом Шіром і новою командою керівництва OAI і співпраці з ними. І ми надзвичайно раді поділитися новиною про те, що Сем Альтман і Ґреґ Брокман разом із колегами приєднаються до Microsoft, щоб очолити нову передову дослідницьку групу ШІ. Ми з нетерпінням чекаємо швидких кроків, щоб забезпечити їх ресурсами, необхідними для їхнього успіху»,

— коментує Голова та генеральний директор Microsoft Corporation Сатья Наделла.

Також за три дні після звільнення Сема Альтмана 505 зі 700 співробітників OpenAI підписали лист до правління компанії. У ньому команда погрожує звільненням та приєднанням до команди Альтмана у Microsoft, якщо правління не піде у відставку та знову не призначить усуненого СЕО на посаду.

«Процес, за допомогою якого ви звільнили Сема Альтмана та усунули Грега Брокмана з правління, поставив під загрозу всю цю роботу та підірвав нашу місію та компанію», — йдеться в листі. «Ваша поведінка показала, що ви не маєте компетенції контролювати OpenAI».

Джерело: Axios

Що сталось?

  • 17 листопада стало відомо, що американська компанія OpenAI звільняє Сема Альтмана з посади генерального директора через те, що він «не завжди був відвертим у спілкуванні з правлінням».
  • За кілька годин після звільнення Альтмана, співзасновник і колишній президент OpenAI Ґреґ Брокман анонсував що теж іде з компанії на знак підтримки свого колеги.
  • Ще вчора йшли чутки, що компанія OpenAI розглядає повернення Альтмана на посаду, однак вони не підтвердились. Натомість новим СЕО компанії обрали Емета Шіра, співзасновника стримінгової платформи Twitch.

Усе це відбувається на фоні підвищеного інтересу до ШІ продуктів компанії після OpenAI DevDay, де анонсували GPT-4 Turbo, DALL-E 3 API, кастомні чат-боти та багато іншого.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук