Apple призупинила продаж Watch Series 9 та Ultra 2 через патентну суперечку

Apple офіційно прибрала годинник Watch Series 9 зі свого онлайн-магазину. Цей крок пов’язаний із тривалою суперечкою щодо патентів, яка змусила компанію призупинити продаж флагманських розумних годинників, пише Tech Crunch.

На сторінці продукту замість кнопки «Купити» тепер з’являється напис «Наразі недоступно».

Apple Watch Ultra 2 також недоступний для онлайн-замовлення. Однак базову модель Apple Watch SE все ще можна придбати, можливо, через обмежений набір функцій для відстеження здоров’я, що входять до неї. Також Watch Series 9 можна придбати через інших онлайн-продавців, наприклад, Amazon, який у деяких регіонах все ще обіцяє доставку до Різдва.

Розумні годинники все ще будуть доступні у фізичних магазинах Apple Store до Різдвяного Святвечора 24 грудня.

Що сталося

  • Патентна суперечка між Apple та медично-технологічною компанією Masimo триває вже кілька років. Суть конфлікту полягає в медичному датчику, пристрої для вимірювання рівня кисню в крові.
  • Masimo стверджує, що Apple використовує її запатентовану технологію у своїх Watch. Apple це заперечує, стверджуючи, що її технологія відрізняється.
  • Також Masimo звинувачує технологічного гіганта у переманюванні ключових співробітників, включно з головним медичним директором.
  • На початку року Комісія США з міжнародної торгівлі (ITC) постановила, що Apple порушила патент, а вже у жовтні наказала заборонити імпорт вказаних моделей Apple Watch до США. Це рішення набуває чинності 25 грудня, тому Apple запобіжно вживає заходів для виконання вимог.

Що далі

Вето на рішення ITC все ще може накласти президент США Джо Байден, але речниця Білого дому раніше цього тижня повідомила, що рішення ухвалить торговий представник США Кетрін Тай.

Пауза у продажах означає, що Apple не зможе збувати свою останню модель розумних годинників на найбільшому ринку протягом найбільш завантаженого періоду року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук