OpenAI веде переговори про залучення нового фінансування з оцінкою $100 млрд – Bloomberg

Компанія-розробниця ChatGPT OpenAI перебуває на початку обговорень щодо залучення нового раунду фінансування з оцінкою 100 мільярдів доларів або вище. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних людей, що побажали залишитися невідомими.

  • Інвестори, потенційно залучені до раунду збору коштів, брали участь у попередніх обговореннях. Такі деталі, як умови, оцінка та час раунду фінансування, ще не визначені та можуть змінитися, кажуть люди.
  • Згідно з даними CBInsights, якщо OpenAI підніме раунд, то стане другим за цінністю стартапом у США, поступаючись лише корпорації Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) Ілона Маска.
  • Компанія збирається завершити окрему тендерну пропозицію, очолювану Thrive Capital, на початку січня, яка дозволить співробітникам продати свої акції за оцінкою в 86 мільярдів доларів.
  • OpenAI також обговорювала питання залучення фінансування для нового виробництва чіпів спільно з компанією G42, яка базується в Абу-Дабі.

Нагадуємо, що 2023 рік уже був доволі насиченим для OpenAI. 17 листопада з посади СЕО компанії був звільнений Сем Альтман. Згодом з’явилася інформація, що напередодні звільнення Сема Альтмана з посади СЕО OpenAI дослідники компанії надіслали раді директорів листа із попередженням про «потужне відкриття в галузі штучного інтелекту, яке може загрожувати людству».Йдеться про ШІ-проєкт під назвою Q* (вимовляється Q-Star), який нібито може стати проривом у пошуку так званого надінтелекту.

Уже наприкінці листопада Сем Альтман повернувся до OpenAI, також оголосили новий склад директорів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук