В Україні запустили бета-тест електронного резидентства

В Україні запустили бета-тест uResidency – програму електронного резидентства для іноземних підприємців. Про це у Twitter повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

  • Ця ініціатива відкриває шлях для іноземних громадян, які можуть реєструвати ФОП та управляти своїм бізнесом з будь-якого куточка світу, сплачуючи податки до українського бюджету.
  • Весь процес в uResidency повністю автоматизований та доступний онлайн: від подання заявки на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків.
  • Е-резиденти отримають переваги, такі як мобільний банкінг, низьке оподаткування (5%) і відсутність необхідності у бухгалтерії та звітах.
  • Очікується, що ця програма стане джерелом для відновлення української економіки, привертаючи іноземних підприємців через оподаткування та інноваційний сервіс.

Закон про електронне резидентство для іноземців набрав чинності ще у квітні.

Що таке е-резидентство?

Це спеціальний статус для іноземців для ведення бізнесу в Україні онлайн, без фізичної присутності. Іноземці зможуть отримати статус е-резидента, зареєструватися як ФОП 3 групи, сплачувати єдиний податок у розмірі 5% від суми доходу, відкрити онлайн банківський рахунок для підприємницької діяльності.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук