Заборона на продаж двох моделей Apple Watch у США набула чинності

Адміністрація президента США Джо Байдена не наклала вето на заборону імпорту двох моделей Apple Watch — Series 9 та Ultra 2. Її запровадила Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) на підставі скарги компанії Masimo, яка займається технологією медичного моніторингу. Про це пише Reuters.

  • Заборона на ввезення та продаж у США пристроїв Apple Watch набуває чинності 26 грудня 2023 року і стосується пристроїв, які використовують технологію вимірювання рівня кисню в крові, що порушує патент Masimo. 
  • Торговий представник США Кетрін Тай не заперечила проти заборони після ретельних консультацій, тож рішення ITC стало остаточним.
  • Apple заявила, що не погоджується з рішенням ITC і вживає всіх необхідних заходів, щоб повернути моделі Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 клієнтам у США якомога швидше. Виробник призупинив продаж минулого тижня.
  • Заборона не впливає на Apple Watch SE, дешевшу модель, продаж якої триватиме. Раніше продані годинники також не будуть вилучені з ринку.

Востаннє президент США накладав вето на рішення ITC у 2013 році. Тоді адміністрація Барака Обами скасувала заборону на імпорт iPhone та iPad Apple у суперечці з Samsung. Медична технологічна компанія Masimo, яка подала скаргу, звинувачує Apple в крадіжці їхньої технології та залученні її працівників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук