День з портативним проєктором The Freestyle 2-ї генерації від Samsung

Авторка статті: Оля Закревська, редакторка AIN.UA, фотографка

А у вас теж останнім часом буває так, що сил вистачає лише на те, щоби лежати та дивитись у стелю? Сьогодні зранку кур’єр привіз мені портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації від Samsung — здається, щоби навіть лежачи я не гаяла часу і була продуктивною. 

11:59. Я відкрила коробку і витягла її вміст: сам портативний проєктор, інструкцію з підключення, конверт з посібником користувача та гарантійним талоном, кабель підключення до мережі та пульт дистанційного керування. Перше, що мене вразило — розміри та дизайн гаджета. Візуалізуючи проєктор, я згадую ще пристрої розміром з велику стопку книг. Натомість з коробки на мене одним оком-лінзою дивився невеликий білий циліндр на підставці, який я легко витягла і змогла тримати однією рукою. 

Фото: Оля Закревська / AIN.UA
Фото: Оля Закревська / AIN.UA

12:02. Під’єднала портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації до мережі й увімкнула його. Тут сталась перша магія — спрямоване одразу на стелю зображення самостійно і швидко сфокусувалось та підлаштувало розширення зображення під відстань до стелі. І це все сталось приблизно за той час, що я кліпнула очима.

12:07. Переглянувши промовідео з можливостями портативного проєктора, роздивляюсь меню. Виявилось, що на борту пристрою є Smart TV, а, отже, є і основні відеосервіси, якими користуються в Україні. Що перетворює його в не залежний від будь-яких інших пристроїв аналог домашнього кінотеатру. Але у мене робочий день, і перегляд фільму запланований аж на вечір, не стояти ж цьому милому портативному проєктору без роботи кілька годин?

12:20. Вирішую поставити експеримент. Поки я розгрібаю свій розпал робочого дня, віддаю портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації батькам, що саме відпочивали неподалік. Мої батьки мають доволі невеликий досвід з технікою, але все ж користуються смартфонами і смарттелевізором. Тому новий пристрій мав стати і цікавим досвідом для них, і тестом простоти використання гаджета. Треба сказати, що віддала я їм пристій без особливих пояснень — показала хіба як увімкнути портативний проєктор кнопкою та пультом.

16:00. Зазирнула до них за результатами. За 3,5 години батьки встигли:

  • під’єднати портативний проєктор до Wi-Fi і подивитись на своїй жовтій стіні (до кольору якої гаджет миттєво адаптував свою передачу кольорів) якісь відео з дикою природою на YouTube тестуючи діагональ зображення від можливих 30 до 100 дюймів;
  • під’єднати смартфон до The Freestyle 2-ї генерації через Bluetooth і виявити, що він в такому режимі перетворюється на портативну колонку з преміальним звуком 360 ̊ і дуже приємними басами;
  • використати функцію Mobile Mirroring і зробити проєкцію екрана свого Samsung-смартфона на стіну.

Мама зазначила, що налаштування було не складнішим за решту гаджетів, з якими вони стикаються щодня. А вітчим навздогін пояснив роботу кожної кнопки на пульті і був вражений тим, що цей пульт SolarCell заряджається від сонячної енергії замість звичайних батарейок.

Фото: Оля Закревська / AIN.UA
Фото: Оля Закревська / AIN.UA

16:16. Після обіду роботи стало менше, і нарешті можна прилягти відпочити. Ну як відпочити… Тепер же і працювати можна лежачи та дивлячись в стелю! Тільки треба зробити ще дещо — перетворити портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації на другий екран. В комплекті нема HDMI-кабелю, але кому потрібні дроти у 2023? Під’єднала високотехнологічного гостя через Bluetooth як другий дисплей до робочого ноутбука і нарешті відпочиваю, редагуючи велику майбутню статтю в максимально розслабленому горизонтальному положенні.

Фото: Оля Закревська / AIN.UA

17:03. Спина та шия радіють, а я маю нарешті час зафіксувати письмово ці всі враження перед найголовнішим тестом — вечірнім дозвіллям. До речі, серед кнопок на пульті є та, що позначена www — вона запускає повноцінний інтернет-браузер, і загалом я би могла обійтись в робочому процесі останню годину і без ноутбука взагалі, під’єднавши до портативного проєктора бездротову клавіатуру.

17:49. Окей, лишилось трохи часу погортати налаштування, які я не використовувала.

Наприклад, окремим пунктом в меню пристрою винесений режим Ambient Mode. Він дозволяє перетворити стіну (за бажання, також стелю чи будь-яку іншу поверхню) на щось більше: вікно з гарним краєвидом, вогонь у каміні чи навіть неонову вивіску, якщо у вас нема часу чи ресурсів на її фізичне втілення.

Фото: Оля Закревська / AIN.UA

Також серед можливих варіантів підключень пристроїв є ігрова консоль. О, якби я була геймером, впевнена, що і проходити ігри з геймпадом в руках мені лежачи і дивлячись в стелю мені б сподобалось!

18:10. На кінець робочого дня залишила одну з найцікавіших функцій – функцію панорамного перегляду, яка відрізняє портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації від попередника. До речі, забула сказати — другий аналогічний портативний проєктор весь день лежав в коробці і чекав цієї миті. Зараз я об’єднаю картинку з двох проєкцій в одне спільне широке зображення!

Така вау-функція вимагає певної підготовки. По-перше, для її роботи потрібно завантажити застосунок SmartThings — він керує пристроями «розумного дому» від Samsung. По-друге, треба мати акаунт в системі Samsung і під’єднати до нього застосунок та обидва портативні проєктори. По-третє, необхідно переконатись, що всі три пристрої (включно зі смартфоном) під’єднані до однієї мережі Wi-Fi.

Фото: Оля Закревська / AIN.UA

Щойно це все було зроблено, в застосунку, в меню будь-якого з двох підключених портативних проєкторів The Freestyle 2-ї генерації треба обрати пункт Smart Blending Edge. Але і це ще не все.

18:48. Далі на мене чекала кропітка робота по синхронізації зображень. З першого разу не вийшло, і я знала, де моя помилка — задля такого об’єднання картинок варто ставити портативні проєктори на одній висоті. Мої ж два стояли один на ліжку, а інший — на тумбі поряд. Загалом, ставити обидва краще на рівні стабільні поверхні, і ліжко для цього не підходить — це моя друга помилка.

Фото: Оля Закревська / AIN.UA
Фото: Оля Закревська / AIN.UA

Та щойно все вийшло, я побачила знову абсолютну магію — широченний екран, який за довжиною займав такий відрізок стелі, що довелось облаштувати собі лежанку не на ліжку, а посеред кімнати на підлозі. Загалом функція дозволяє налаштувати зображення до 160 дюймів у горизонтальній орієнтації та 120 у вертикальній.

Єдине, ця функція має свої обмеження — лише смартфони Samsung можуть транслювати на подовжений екран відео, решта — тільки фото.

20:32. Нарешті можна розслабитись. Робочий день закінчився, з портативним проєктором ми вже на «ти», може нам лягти вдвох і подивитись нарешті якесь кіно? Ховаю його колегу назад в коробку, а на екрані мого нового бро вже починають бігти жовті титри про далеку-далеку галактику…

Фото: Оля Закревська / AIN.UA
Фото: Оля Закревська / AIN.UA

22:28. Просто перед сном залишила трохи часу, щоби зазначити — вперше чула ту саму особливу тему лорда ситхів в настільки крутій якості. Здавалося б, звук в проєкторах це другорядне, головне — картинка, чи не так? Але і тут портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації додав трохи магії. Хоча ми ж ще вдень з’ясували, що він може бути аудіоколонкою!

Загалом, після дня тісної співпраці у мене все ж лишились запитання до цього портативного проєктора. Але у нього були для мене відповіді:

— Так а чому ти портативний, якщо працюєш від мережі?
— Насправді у мене є додаткова оригінальна батарея, вона допомагає мені працювати без розетки до 3 годин. А ще вона може бути твоїм бездротовим павербанком, круто, еге ж?
— А як тебе виносити з дому? Не в пакеті ж…
— Є зручний захисний кейс, розроблений спеціально для того, щоби за мене не переживали в будь-яких обставинах і погодних умовах. Якщо дуже захочеш, його навіть можна причепити на рюкзак за карабін!
— Тобі не дуже нудно мати лише один вигляд стандартного білого кольору?
— У мене є додатковий «одяг» — спеціальні скіни ще трьох кольорів, вони допомагають мені вирізнятись поміж інших гаджетів.
— Дякую тобі за цей досвід і за нову надію.
— Добраніч, най прибуде з тобою сила. А то лежати майже весь день це нікуди не годиться!

Фото: Оля Закревська / AIN.UA

Samsung The Freestyle 2-ї генерації — це вдосконалена версія портативного проєктора The Freestyle з функцією Smart TV, ще швидша і ще розумніша. Девайс дозволяє насолоджуватися улюбленим контентом на екрані до 100 дюймів (до 160 за наявності двох пристроїв), що проєкціюється на будь-яку поверхню, де завгодно. Миттєво налаштовується, видає преміальний звук, і це все — за доволі компактного розміру і стильного дизайну. Придбати собі портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації можна в офіційному онлайн-магазині Samsung.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук