Акселератор від ReaktorX відкрив прийом заявок: стартапери з України зможуть отримати €25 000

Розпочинається прийом заявок на програму від ReaktorX для стартаперів з Центрально-Східноєвропейського регіону. Окрім фінансування, учасники матимуть можливість отримати партнерські знижки та кредити, а ще – консультації «єдинорогів» і засновників інших стартапів. 

Організатори заявляють, що в межах програми не буде лекцій та воркшопів, бо роблять ставку на практичну підтримку підприємців. Серед можливостей ReaktorX:

  • фінансування Pre-Seed у розмірі €25 тис. для запуску підприємницького шляху в обмін на 5% власності;
  • €75 000 на використання партнерських знижок та кредитів для ефективного масштабування;
  • допомога від інших засновників, включаючи «єдинорогів» з Центральної та Східної Європи;
  • довічний значок випускника ReaktorX.

Ключові івенти першого тижня та «Демо Ніч» відбуватимуться щорічно в різних країнах Європи. На думку організаторів, це сприятиме міжнародному співробітництву. Місце проведення програми визначають за принципом Євробачення – вона відбувається в тій країні, звідки переможець торішнього сезону. Цього року програму проведуть у Польщі.

У програмі можуть взяти участь:

  • стартапи з усього регіону Центральної та Східної Європи, включаючи Румунію, Польщу, Угорщину, Сербію, Хорватію, Боснію і Герцеговину, Косово, Україну, Північну Македонію, Албанію, Молдову, Чорногорію, Болгарію, Словенію, Словаччину, Чехію, Литву, Латвію, Естонію, Азербайджан, Вірменію, Грузію;
  • фаундери з експертизою, академічним та практичним досвідом створення бізнесу, а також first-time-фаундери;
  • серійні підприємці, які мали від двох до чотирьох спроб побудови компанії й мають цінні здобутки й інсайти;
  • візіонери з рішеннями глобального рівня;
  • стартапи, що отримали валідацію рішення та/або мають завершені прототипи.

З однієї країни може бути тільки один стартап. Заявки приймають до 20 січня.

Як триває відбір?

Разом із заявкою учасник має надати двохвилинну відеопрезентацію команди, з якою працює. Організатори розглядають її, і в разі погодження учасник потрапляє до переліку 40 відібраних заявок. Далі представники команди ReaktorX спілкуються з кожним учасником протягом 10-15 хвилин, і відбірковий комітет визначає топ-5 учасників. 

Нагадаємо, акселераційну програму для стартапів запустили SMOK Ventures разом із партнерами торік. За словами організаторів, у 2023 році у програмі переміг проєкт The Linghos – AI гра з логотерапії для дітей.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук