Одна з найбільших у світі інвесткомпаній BlackRock придбала GIP за $12,5 млрд

Одна з провідних у світі компаній з управління активами BlackRock Inc. придбала інфраструктурний фонд Global Infrastructure Partners (GIP) за приблизно $12,5 млрд, пише Bloomberg. Ця угода виводить BlackRock у топи інвесторів, що роблять довгострокові ставки на енергетичну, транспортну та цифрову інфраструктуру.

  • BlackRock заплатить $3 млрд готівкою та придбає 12 млн акцій вартістю приблизно $9,5 млрд, а закриття угоди очікується в третьому кварталі 2024 року.
  • Голова та генеральний директор GIP Адебайо Огулесі приєднається до ради правління та глобального виконавчого комітету BlackRock.
  • Поглинання GIP, яка управляє портфелем $100 млрд, є найбільшим придбанням для BlackRock за понад десятиліття та важливим кроком генерального директора Ларрі Фінкі з перетворення фірми на ключового гравця на ринку приватних та альтернативних активів, що зростає.

Ця угода разом зі значущим реорганізаційними змінами стала найбільшою для компанії з часів придбання Barclays Global Investors у 2009 році, що визначило її як найбільшого постачальника біржових фондів.

Угода з GIP відбулася у той момент, коли компанія оприлюднила кращі за очікувані фінансові результати за четвертий квартал, а припливи коштів підняли загальні активи клієнтів на понад $10 трлн вперше за два роки.

GIP інвестує в масштабні інфраструктурні проєкти у сферах енергетики, транспорту, цифрової інфраструктури, водопостачання та утилізації відходів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук