Міноборони під’єднали до Єдиного порталу викривачів корупції

Міністерство оборони України під’єднали до Єдиного порталу викривачів, що дозволить громадянам повідомляти про можливі факти корупційних правопорушень. Це повідомлення може бути анонімним.

Відомство додали до переліку держорганів на спеціальному порталі НАЗК. 

За допомогою цієї захищеної системи можна контролювати стан та результати розгляду повідомлення, отримати інформацію про статус викривача. 

Портал гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних.

Також повідомити про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень можна через спеціальну телефонну лінію Міноборони (044) 271-39-86, електронну пошту ([email protected]), офіційний вебсайт відомства.

Контекст

Нещодавно в Україні спалахнув скандал за участі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. За даними слідства, Гринкевич та його спільники отримали від Міноборони контракти на постачання одягу та білизни для ЗСУ. Однак багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами.

За попередніми оцінками сума збитків може сягати понад 1 млрд грн.

Крім того, Гринкевичу інкримінується спроба дати хабар представнику ДБР у розмірі $500 000. Хабар пропонувався за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження.

Скандал з Гринкевичем викликав широкий резонанс в українському суспільстві. У зв’язку з ним Міноборони розірвало контракти з компаніями Гринкевича. Відомство подало заяву про визнання потерпілою стороною.

Наразі Гринкевич перебуває під вартою. Його справу розглядає Печерський районний суд Києва.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук