Найкращий документальний фільм: «20 днів у Маріуполі» номінували на Оскар

Український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» номінували на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм». Про це повідомили на сторінці Кіноакадемії у X (раніше Twitter).

Номінантами в цій категорії також є стрічки:

  • Bobi Wine: The People’s President;
  • The Eternal Memory;
  • Four Daughters;
  • To Kill a Tiger.

«20 днів у Маріуполі» став першим українським фільмом українського режисера, номінований на «Оскар» за час незалежності країни. Минулого року на найкращий документальний фільм була номінована стрічка «Будинок зі скалок» данського режисера Сімона Леренга Вільмонта, знятий у спільному виробництві Данії, Швеції, Фінляндії та України.

Церемонія нагородження Кіноакадемії відбудеться вночі 11 березня в театрі «Долбі» в Голлівуді.

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» – робота українського військового кореспондента та письменника, відеографа АP Мстислава Чернова. У ньому зафільмовані 20 днів з облоги Маріуполя в лютому та березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фільм зроблений у співпраці Associated Press та Frontline. Прем’єра відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundanсе, де він потрапив до конкурсної програми «Світове документальне кіно» й отримав Приз глядачів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук