Apple сплатила до бюджету росії $13,5 млн штрафу

Американська технологічна компанія Apple погодилася сплатити штраф у розмірі 1,2 млрд рублів ($13,65 млн). Як повідомила федеральна антимонопольна служба, кошти вже надійшли до бюджету рф.

Приводом для штрафу, як стверджує російське відомство, стало те, що Apple забороняла розробникам iOS-застосунків інформувати клієнтів усередині програми про можливість оплати покупок за межами App Store, а також використовувати альтернативні способи оплати.

Хоча Apple не відреагувала на запит про коментар одразу ж, компанія не погодилася з рішенням російського регулятора, але сплатила штраф 19 січня поточного року, пише Reuters.

У лютому 2023 року російське відомство повідомило, що Apple сплатила штраф у розмірі приблизно $12,1 млн за інше порушення антимонопольного законодавства, яке стосувалося зловживання домінантним становищем на ринку мобільних застосунків.

росія вже кілька років перебуває в конфлікті з іноземними технологічними компаніями, зокрема через те, що Москва вважає незаконним контент та відмову зберігати дані користувачів локально. Ці суперечки загострилися після того, як рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Після цього компанія призупинила продаж своєї продукції у рф та обмежила функціональність Apple Pay.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук