Uklon та OKKO запустили клас інклюзивного таксі у Львові — деталі проєкту

Мережа АЗК OKKO та український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустили Інклюзивний клас авто у Львові. Відтепер люди, які користуються кріслом колісним можуть пересуватися на спеціально оснащених авто. Про це в Uklon розповіли AIN.UA.

«Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Для виклику адаптованої автівки в застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста — радіусом до 20 кілометрів», — розповідають у компанії.

Вартість одного обладнаного автомобіля складає в середньому $40 000 до $50 000. Про це та інші деталі проєкту AIN.UA розповів СЕО Uklon Сергій Гришков.

Уперше функція Інклюзивного таксі від Uklon запустилася у квітні 2023 року. Відтоді вона перебуває на стадії «бета-тестування». Наскільки успішним наразі є цей проєкт у столиці та коли він перейде з бета-версії на повноцінну?

Річ у тім, що ми весь час тестуємо різні доопрацювання, які би покращували наш сервіс. Провести аналіз конкурентів (навіть на світовому рівні) ми не можемо, тому що це абсолютно унікальна історія. Тому все досліджуємо в процесі роботи.

Щодо успішності — дивлячись, як її вимірювати. Ми бачимо дуже великий попит, який наразі не можемо покрити в повному обсязі через невелику кількість адаптованих авто. Наразі, у Києві працює 6 авто, які закупили наші партнери: MacPaw та MasterCard. У Львові запускаємо ще 3 автомобілі разом з ОККО. Наразі шукаємо варіанти збільшення автопарку. Тому «бета» — умовність. Ми постійно допрацьовуємо сервіс і намагаємось його зробити ще кращим.

Джерело: Uklon

Як часто користувачі обирають функцію інклюзивних таксі? Маєте статистику щодо цього? Плануєте збільшувати кількість таких авто?

Звісно, ми плануємо масштабування як у містах присутності, так і запуски в нових містах. Для цього ми стараємось залучати інші відповідальні бізнеси, адже віримо в силу партнерства. З квітня минулого року ми вже виконали близько 8000.

Чому для впровадження функції інклюзивних авто обрали Львів? Плануєте розширювати проєкт на інші міста України?

У першу чергу, через кількість людей у місті. Ми розуміємо, що Львів наразі є другим містом після Києва за кількістю мешканців. Також тут дуже багато військових госпіталів і поранених воїнів, що проходять реабілітацію. Усім їм потрібно комфортно переміщуватися містом і розуміти, що вони мають усі можливості.

Яких інвестицій потребувало впровадження інклюзивних авто в Києві? А у Львові?

Розвиток проєкту «Інклюзивний» потребує досить значних інвестицій. Саме тому ми робимо це разом з іншими соціально орієнтованими бізнесами. Наприклад, одне обладнане авто коштує, у середньому, від $40 000 до $50 000. Проте також треба враховувати операційні витрати: обслуговування, пальне, роботу водіїв та інше. Доходів із цього класу авто ми не маємо.

Джерело: Uklon

Які автівки використовуються для таких рейсів? Як підбирають водіїв?

Ми контрактуємо лише спеціально облаштовані авто, які мають усі стандарти комфорту та безпеки для людей, що користуються кріслом колісним. Ще під час запуску класу в Києві ми провели дуже велику кількість консультацій. Зокрема, з ГО «Безбарʼєрність» та активістами. Також, усі водії проходять співбесіду та перевірку перед тим, як потрапити на роботу до «Інклюзивного». Проте з водіями дуже приємна історія — усі пасажири їх люблять та цінують. Як і вони пасажирів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук