Український партнер таксі-сервісів не сплатив 40 млн грн податків

Читати на RU

Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) встановили підприємство-партнера всесвітньо відомої платформи пасажирських перевезень, яке ухилилось від сплати 40 млн грн податку. За даними AIN.UA, це — посередник всіх великих компаній, які надають сервіс таксі в Україні (Uber, Bolt та інші).

  • Товариство було зареєстроване в Україні для обслуговування представництва закордонної компанії та оплати праці водіїв. Як встановили детективи БЕБ, директорка фірми, її спільник та головний бухгалтер організували схему ухилення від сплати податків.
  • Гроші, отримані водіями від перевезення пасажирів, надходили напряму компанії-власнику платформи, а потім, за мінусом комісії, зараховувалися на рахунки підприємства фігурантки для оплати роботи водіїв партнерів та утримання представництва.
  • Надалі ці кошти у незаконний спосіб переводилися в готівку за допомогою підконтрольних фігурантам ФОП в якості оплати за надання недійсних інформаційних посередницьких послуг.
  • Також детективи встановили, що за 2019, 2021 та 2022 роки підприємство не подало жодних податкових звітів. Такі дії призвели до ухилення від сплати майже 40 млн грн податків.
  • Організаторці схеми та двом пособникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Це не вперше, коли українського партнера міжнародних таксі-сервісів ловлять на ухиленні від податків. Про аналогічний кейс повідомляли в березні 2023 року, тоді мова йшла про несплату 52 млн грн за аналогічною схемою.

Чи це – та сама компанія, наразі невідомо. Хоча деталі схеми практично ідентичні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук