Українські кіберволонтери знищили сервери космічного центру рф, який збирав дані для міноборони

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про знищення бази даних далекосхідного науково-дослідного центру космічної гідрометеорології «Планєта». Вказане російське державне підприємство федерального рівня є найбільшим з трьох філії.

Воно займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб’єктів: передусім ― міністерство війни, генеральний штаб та служби мнс рф.

Атаку здійснили кіберволонтери з групи BO Team.

Зображення ГУР

Наслідки

  • Знищили 280 серверів, залучених у загальній мережі, обсяг інформації ― близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайтів) даних.
  • Вартість втраченого росією цифрового масиву може становити щонайменше $10 млн.
  • Серед знищеного ― метео- та супутникові дані, які в постійному режимі активно використовували міноборони і мнс рф, «Роскосмос» та низка інших відомств держави-агресора, а також ― напрацьовані роками унікальні дослідження.
  • Робота суперкомп’ютерів, якими обладнаний далекосхідний центр, ― паралізована та не підлягає відновленню в повному обсязі.
  • Один такий обчислювальний девайс разом із програмним забезпеченням коштує $350 000. В умовах жорстких санкцій проти росії повторно отримати такий софт фактично неможливо.
  • Разом зі сховищами даних, серверами та комп’ютерами внаслідок кібератаки паралізовано системи кондиціонування і зволоження повітря, а також регулювання екстреного електроживлення будівлі центру.
Зображення ГУР

Напередодні українська IT-армія зламала провайдера «Акадо-телеком», який забезпечував інтернетом адміністрацію путіна та низку держструктур рф.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук