Tesla планує випустити нові доступніші електромобілі у середині 2025 року

Tesla хоче почати виробництво нового електромобіля під кодовою назвою Redwood у середині 2025 року, пише Reuters з посиланням на чотирьох осіб, знайомих з цим питанням. Двоє з них описують цю модель як компактний кросовер.


Голова Tesla Ілон Маск давно говорить про створення доступних електромобілів і безпілотних таксі, які, як очікується, будуть вироблятися на дешевших платформах для електромобілів. Ці нові моделі дозволять Tesla конкурувати з бензиновими авто та іншими електромобілями.

Tesla вже відправила запити на пропозиції постачальникам для цього нового автомобіля, і планує почати виробництво в червні 2025 року.

Tesla також планує випускати більше доступних автомобілів на своєму заводі поблизу Берліна та зацікавлена ​​у будівництві заводу в Індії. Виробник електромобілів також має заводи в Шанхаї, Фремонті (Каліфорнія) та Остіні (Техас).

Однак отримати прибуток від дешевших електромобілів буде складно, враховуючи вартість акумуляторів, а труднощі з виробництвом якісних, але недорогих автомобілів. Tesla вивчала дешеві автомобілі, такі як Honda Civic, щоб зрозуміти, як можна знизити витрати.

Ілон Маск ще у 2020 році обіцяв створити доступний електромобіль за $25 000. Найдешевша пропозиція Tesla, седан Model 3, наразі має початкову ціну $38 990 у США.

У 2022 році Маск заявив, що Tesla випустить у 2024 році спеціалізоване безпілотне таксі з футуристичним дизайном після кількох невдалих спроб досягнути повної автономності.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук