«Укрзалізниця» охоронятиме інфраструктуру за допомогою дронів

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів моніторитиме та охоронятиме залізничну інфраструктуру. У складі цього підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які отримали поранення та повернулися з фронту.

Це забезпечить охорону залізничних обʼєктів та надасть можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі.

БПЛА будуть використовуватися для боротьби з розкраданням майна «Укрзалізниці» на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод.

Першим кроком буде створення тестового підрозділу. На його основі планують створити мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці в майбутньому.

Як готуватимуть?

«Укрзалізниця» підписала меморандум із центром підготовки операторів БПЛА «Крук». Навчання, зокрема, буде проводитися за допомогою онлайн-платформи для ветеранів. Інструктори займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Вони навчатимуть пілотування коптерів, а також вчитимуть інженерної підготовки, у тому числі складанню та обслуговуванню дронів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук