Тепер без Тейлор Свіфт та The Weeknd. Universal Music видалить свої пісні з TikTok

Universal Music Group, яка володіє правами на музику багатьох відомих виконавців, таких як Тейлор Свіфт, The Weeknd та Дрейк, планує видалити свої пісні з TikTok. Причина – розбіжності між компаніями щодо оплати.

  • Universal Music вважає, що TikTok платить занадто мало за доступ до свого каталогу. TikTok, зі свого боку, вважає, що Universal Music просить забагато.
  • Хоча TikTok має понад мільярд користувачів, він становить лише 1% загальних доходів Universal, заявив лейбл.

У відкритому листі до спільноти виконавців і авторів пісень Universal, який контролює близько третини світової музики, стверджується, що «врешті-решт TikTok намагається створити бізнес на основі музики, не сплачуючи справедливу ціну за музику».

У відповідь TikTok заявив: «Це сумно і розчаровує, що Universal Music Group поставила власну жадібність вище інтересів своїх виконавців і авторів пісень».

Universal займає домінує в глобальній індустрії звукозапису. Він володіє правами на величезну кількість виконавців від Beatles і Rolling Stones до Елтона Джона і Аріани Гранде. Зокрема і на Murder on the Dancefloor Софі Еліс-Бекстор, яка нещодавно стала хітом на TikTok.

Це перший випадок, коли Universal Music вживає таких радикальних заходів. Раніше компанія неодноразово погрожувала видалити свої пісні з інших платформ, але врешті-решт вдавалось домовитися про оплату.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук