HMD Global відмовляється від бренду Nokia для смартфонів

Фінська компанія HMD Global, яка випускала телефони Nokia упродовж останніх восьми років, більше не використовуватиме цей бренд. Вона оновлюватиме лінійку своєї продукції під власним брендом.

Що сталося?

Зникнення телефонів під брендом Nokia не стало несподіванкою. Минулого року компанія натякала на запуск власної лінійки мобільних пристроїв. Проте це не означає, що HMD негайно відмовиться від використання назви Nokia на своїх телефонах, але надалі зосереджуватиметься на власному бренді.

Під час продажу Nokia компанії HMD Global дозволили використовувати назву для телефонів протягом 10 років. Ця угода ще діє 2 роки. На сайті HMD і досі зазначається, що вони є «виробником телефонів Nokia».

В обліковому записі MyNokia у X (колишній Twitter) повідомляється, що діяльність каналів зв’язку, пов’язаних з мобільними пристроями Nokia, припиниться 7 лютого. Офіційний сайт, який розміщувався за адресою nokia.com/phones, тепер перенаправляє на сайт HMD.

Зараз на більшість смартфонів і планшетів Nokia діють знижки, поки пристрої ще є у наявності.

Що тепер випускатиме HMD?

У нову лінійку продуктів під брендом HMD увійдуть смартфони, планшетні комп’ютери та бездротові навушники. Перші смартфони під брендом HMD компанія може представити вже на виставці Mobile World Congress 2024, яка пройде в Барселоні з 26 по 29 лютого.

На фото нижче можна побачити одну з перших моделей компанії. Жодних інших подробиць про нові девайси компанії поки нема.

Скірн зі сторінки HMD

Nokia – фінська корпорація, яка працює в галузі комунікаційних та мережевих технологій, була заснована ще у 1865 році як завод із виробництва паперу. Nokia давно відома як виробник мобільних телефонів, а наразі залишається одним зі світовим лідерів у галузі мережевого обладнання.

3 вересня 2013 офіційно оголошено, що основне виробництво Нокії придбала корпорація Microsoft. Сума загальної угоди становила €5,44 мільярдів. 18 травня 2016 року Microsoft повідомила про продаж бізнесу мобільних телефонів і бренду Nokia фінській HMD Global.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук