Бізнес просить Верховну Раду знову переглянути законопроєкт про мобілізацію

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) висловила занепокоєння законопроєктом №10449 щодо мобілізації. Асоціація вважає, що документ може мати негативні наслідки для економіки, та закликає до його доопрацювання.

  • Організація вважає, що документ є копією попереднього законопроєкту №10378, щодо якого бізнес уже висловлював своє занепокоєння.
  • Законопроєкт №10449, на думку асоціації, може призвести до паралізування роботи частини економіки.
  • Зокрема, бізнес критикує дистанційне вручення повісток та накладення обмежень на виїзд з країни у судовому порядку. Це може призвести до перевантаження судової системи та затримки ухвалення рішень.

Також у ЄБА звертають увагу на ситуацію, що склалася на кордоні, де співробітники здійснюють перевірки документів у водіїв вантажних транспортних засобів, а також видачу повісток з наказом з’явитися до ТЦК та СП для уточнення облікових даних. Це, згідно з повідомленням ЄБА, призводять до утворення додаткових черг на державному кордоні та паніки серед працівників компанії.

Крім цього, асоціація звернула увагу на питання бронювання працівників для продовження роботи бізнесу. Бізнес просить додатково передбачити бронювання працівників, які не належать до критично важливих підприємств, але в той самий час активно працюють та сплачують податки. Також пропонується автоматичне бронювання на місяць з можливістю продовження.

ЄБА пропонує доопрацювати законопроєкт №10449 з урахуванням зауважень бізнесу.

Асоціація також просить Президента України провести зустріч з бізнесом, щоб обговорити нагальні питання економіки країни.

Кабмін вніс до Верховної Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію 30 січня. Його можуть розглянути у парламенті вже 7 лютого. Це буде вже друга спроба Верховної Ради ухвалити документ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук