Під Києвом почали будувати завод з виробництва дронів Bayraktar

Турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом, де працюватиме близько 500 осіб. На ньому вироблятимуть безпілотники моделі TB2 або TB3, повідомив генеральний директор компанії Халук Байрактар агентству Reuters.

  • Байрактар зазначив, що для завершення будівництва потрібно близько 12 місяців, а потім компанія перейде до внутрішнього обладнання та організаційної структури.
  • Він зазначив, що потужності заводу будуть здатні виробляти близько 120 безпілотників на рік, але поки що невідомо, на якій саме моделі зосереджуватиметься виробництво на українському заводі – TB2 чи TB3.
  • На запитання, чи можуть питання безпеки, пов’язані з війною в Україні, створити проблеми для заводу, він відповів, що плани «повністю просуваються вперед» і що «ніщо» не може їх зупинити.

«Байрактари» турецького виробництва стали відомими на весь світ після того, як їх використали Збройні сили України для протидії російським військам, знищуючи бронетехніку та артилерійські системи.

Baykar підписала експортні угоди на свій безпілотник TB2 з 30 країнами, зокрема з Україною, Ефіопією, Лівією та Азербайджаном з 2018 року, згідно з даними аналітичного центру SIPRI. Байрактар також додав виробництво TB2 складу 230 одиниць на рік.

Раніше Байрактар казав, що на заводі в Україні вироблятимуть практично всі доступні моделі безпілотників, а не лише TB2.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук