В українській розвідці визнають загрози Telegram для безпеки країни

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Telegram несе низку загроз для безпеки України. На заході в «Медіацентрі Україна — Укрінформ» він розповів, що потрібно шукати варіанти вирішення цієї проблеми.

«Йдеться не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться», – сказав він.

За його словами, Україна намагається вибудувати комунікацію з адміністраціями усіх платформ, у тому числі з Telegram, щоб працювати за прозорими правилами, згідно з українським законодавством та міжнародними стандартами.

За результатами дослідження, проведеного українським сервісом Telemetrio наприкінці 2023 року, в Україні діє понад 33 000 активних Telegram-каналів. Найбільше українські користувачі читають категорії «Новини & медіа» та «Політика», які налічують 118 млн та 30 млн підписників відповідно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук